Hotels in Milaan

San Siro

June 8th, 2011 Posted in bezienswaardigheden

san siro San SiroAls je in Milaan bent is het zeker de moeite waart om het voetbal stadion van AC Milan en Internazionale te bezoeken. Net als bij andere clubs, worden er rondleidingen gegeven doorheen het stadion, VIP-ruimte, spelerstunnel, kleedkamers, …

Stadio Giuseppe Meazza of ook wel San Siro genoemd is een van de top bezienswaardigheden van Milaan. De Officiële naam is San Siro maar werd her noemt naar Stadio Giuseppe Meazza door de Inter fans.

Zowel AC Milan als Internazionale zijn Europese topclubs en dit brengt uiteraard heel wat furore mee als deze twee tegen elkaar spelen. Wil je een topmatch bij wonen boek dan een hotel nabij het San Siro voetbalstadion.

In zijn prille jaren was er slechts een capaciteit van 10.000 zitplaatsen. In 1939 werd het San Siro stadium herbouwd en werden de zitplaatsen verhoogd tot 55.000. Later werden de bogen ook nog eens geherstructureerd wat het mogelijk maakte om 150.000 bezoekers spectacel te bieden. Echter werd dit uit veiligheidsredenen herleid naar 100.000 zitplaatsen.

Door het wereldkampioenschap in 1990 werd het San Siro stadium weer maar eens geherstructureerd zodanig dat er 85.000 zitplaatsen waren. Tot op heden is dit zo gebleven.

U kan van maandag tot zaterdag terecht in het San Siro stadion op uitzondering van de dagen wanneer er een match wordt gespeeld.