Hotels in Milaan

La Scala

June 8th, 2011 Posted in bezienswaardigheden

la scala La ScalaLa Scala’ is één van de bekende theaters van Italië. Er zijn niet veel zangers die hier mogen optreden. Wekelijks worden hier nog voorstellingen gehouden, en zoals met vele historische gebouwen is ook hier een museum aan te treffen. Hoewel het gebouw er van binnen imposant uitziet is dit van buiten zeker niet af te lezen. Van binnen kan je duidelijk zien dat er geld nog moeite is gespaard. La Scala bevat onder andere het grootste podium te wereld.

Op het plein voor het theater staat een standbeeld van Leonardo da Vinci, onderaan de sokkel staan beelden van andere schilders uit deze periode. In het contrast van de schilders tegenover da Vinci is duidelijk een onderscheid in ranken binnen de schildersgilde te zien.

Dit plein gaf vroeger geen toegang to het Piazza del Duemo. Het plein was vroeger heilige grond en er heeft vroeger onder andere een Romeinse nederzetting gestaan. Over het geheel staan er aan dit plein stenen gebouwen. Maar het pronkstuk van het plein is de Loggia degli Orsi. Dit gebouw welke als bank gebouwd is vertoond nog duidelijk de tekenen van de oorspronkelijke eigenaren. Door de marmeren gevel en de vele details is duidelijk af te lezen dat het ooit eigendom van een rijke familie was. De put in het midden van het plein was de publieke schandplek. Hier hebben vele failliete hais de ndelaren gestaan.

Centraal op het plein is de markthal, onderaan worden antieke boeken verkocht en boven zijn momenteel enkele kunst tentoonstellingen. Alom er is genoeg te zien en te beleven.